Töltődik…

Atmosphere Cucina and Bar

Share

Temesvár,  Aristide Demetriade utca 1. szám
Telefonszám: + 40 732229933

Temesvár legnagyobb és legszínvonalasabb bevásárlóközpontja a Iulius Mall, melynek keretén belül az üzletek, s a mozi mellett számos színvonalas étterem is működik. 2019-ben készült el az addig is impozáns, a megszokottnál jóval nagyobb területet lefedő komplexum kiegészítő része, fél tucatnyi irodaház, park és játszótér. Az irodaházak földszintjén többnyire éttermek működnek, ezek közül az egyik legszínvonalasabb az Atmosphere. A tágas, magas belmagasságú egység meghatározó hangulati eleme a látványkonyha, azon belül is a pizzaiolo, aki rutinos, szakszerű mozdulatokkal, fáradhatatlanul készíti a pizzákat. Igényes, látványos bárt is működtetnek. Eredeti modern világítótestek, hajópadló, kényelmes ülőalkalmatosságok, vendégbarát, zsúfoltságérzést kerülő térkihasználás.

 

            Atmosphere Cucina and Bar1                              Atmosphere Cucina and Bar2

 

Az étlapon az olasz konyha népszerű fogásai sorjáznak. Burrata, caprese, bruschetta, tonhaltatár, carpaccio, roston sült minőségi halak és húsok, pasta-k valamint pizzák. A megvalósítási szint átlag feletti, de még javítható.

Az árak értékarányosak.

Atmosphere Cucina and Bar3A Fritto misto (bundázott rák és tintahal) friss volt és finom, lényegében kifogástalan. Örültünk volna, ha hoznak mellé valamilyen mártást is, legyen az tatár, fokhagymás tejfel vagy remoulade. A dekoráció (piros grapefruit cikkek, citrom, koktélparadicsom, lollo, madársaláta) esztétikus. Atmosphere Cucina and Bar4

A marhatatárt libamájjal kínálják, a jó minőségű alapanyagot kissé túlsütötték, de azért élvezhető maradt. Maga a tatár ízletes, jól fűszerezett, tisztes adag.

A Margerita pizza tésztája finom, a sajt rajta átlagos, a bazsalikomlevelek hiányoznak. A sajttorta korrekt volt, katarzismentes.

A kiszolgálás lenyűgözően kedves és szívélyes, visszatérésre ösztönző.

A borlap választékának nagy részét a tágan értelmezett Erdély valamint a Regát élvonalbeli pincészeteinek borai adják, amit néhány olasz tétel egészít ki. Feltűnik a borlapon Balla Géza Sziklabor sorozatú Furmintja, méghozzá igen baráti áron, a szaküzletihez képest mindössze másfeles szorzóval. A pezsgőkkel és prosecco-kal együtt mintegy harmincféle nemes nedűt kínálnak, ezek egyharmadát kimérik decire is. A sörök nagyipariak. Tartanak néhány jobbféle töményet is.

 

Értékelés

Összélmény: 4,5
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5+

 

Dorozsmai Endre

Forrás (és még több kép): https://dorozsmaiendre.blogspot.com/2020/05/atmosphere-cucina-and-bar.html