Töltődik…
Share

Temesvári Rádió

Temesvari_RadioA Temesvári Rádió napi két alkalommal sugároz magyar nyelvű műsort.
14.00 és 15.00 óra között a 630 kHz-es középhullámú frekvencián krónika jellegű műsorral jelentkezik, amelyben a belpolitikai hírösszefoglaló mellett térségünk aktuális történéseit igyekszik bemutatni a négy megye (Temes, Arad, Hunyad és Krassó-Szörény) hallgatói számára. Emellett tematikus rovatai is vannak, amelyben orvos, jogász és nyelvész szólal meg, van ifjúsági és időseknek szóló rovat, kulturális és magazin műsor, vasárnaponként pedig zenés jókívánság műsor.
20.00 és 21.00 óra között a 105,9 MHz-es ultrarövid hullámú frekvencián (amit csak Temesváron és környékén 35-40 km-es körzetben lehet hallani) zenés műsorral jelentkezik. Naponta felváltva, hol pop-rock zenei, hol pedig magyar nóta vagy népzenei összeállítás hallható. Havonta egy-egy alkalommal a komoly zenei illetve a jazz is teret kap.

A műsorok a világhálón is elérhetők az említett időpontokban a http://radiotimisoara.ro/asculta link segítségével
Az archívumnak köszönhetően a fontosabb riportok  és a műsorok is visszakereshetők.

A Temesvári Rádio a Facebookon is megtalálható: https://www.facebook.com/temesvariradio

A magyar szerkesztőség elérhetőségei:

Radio Romania Timisoara
Magyar szerkesztőség
300115 Timisoara, Str. Pestalozzi 14/A.
E-mail: maghiara@radiotimisoara.ro.
Telefon/fax: : +40 256 491-084 vagy 0256 401-831

Nyugati Jelen

Nyugati_JelenA Nyugati Jelen közéleti napilap célul tűzte ki a Románia nyugati részeiben élő magyarság objektív tájékozatatását a kulturális, gazdasági, politikai, szociális, vallási és sporteseményeiről, valamint a világ számos eseményéről és érdekességéről. Újságunkban a család minden tagja megtalálja a neki tetsző rovatokat.

A temesvári szerkesztőség elérhetőségei:

300055, Temesvár, Eugeniu de Savoya utca 6. szám, Tel.: (0)256/434-328, fax: (0)256/434-303 
E-mail: temes@nyugatijelen.com

http://www.nyugatijelen.com/ 

Heti Új Szó

Heti_Uj_SzoTemesváron szerkesztett és nyomtatott hetilap, amelyet Temes, Arad, Krassó-Szörény, Hunyad megyék magyar közösségeihez juttatunk el rendszeresen. A minden pénteken megjelenő 48 oldalas újságban fontos teret kapnak a közérdekű anyagok, a kisközösségek eseményeiről szóló beszámolók, a helytörténeti-, a régió anyanyelvű oktatásával, az egyházi- és politikai élettel kapcsolatos -, és a közösségi tartalmak. Helytörténeti, művelődési, oktatási, hitéleti, sport, női, gyermekrovatokban minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes olvasnivalót.

A HETI ÚJ SZÓ előfizethető Temes, Arad, Krassó-Szörény, Hunyad megyék MINDEGYIK postahivatalában. Postai katalógusszám: 13122.
DÉVÁN, PÉCSKÁN, KISIRATOSON, IGAZFALVÁN, LUGOSON, ÖTVÖSDÖN, VÉGVÁRON, ÓTELEKEN saját lapterjesztőinknál is előfizethető a HETI ÚJ SZÓ.Előfizetéssel kapcsolatos ügyintézés a 0723567370-es telefonszámon.

Szerkesztőség és kiadóhivatal (Reflex Kft.)
300024 Timișoara, Bv. Revoluției din 1989 nr. 8
tel: 0256/ 498209; tel./fax.: 0256/ 496708, mobil: 0723-567370, 0723-567371
e-mail: hetiujszo@yahoo.com
http://www.hetiujszo.ro

Körkép a végekről

korkep_a_vegekrolAz RTV Temesvári Stúdiójának (TVR Timişoara) Magyar Adása 1997 júliusában indult. A műsorban riportok, hírek, tudósítások szerepelnek négy megye magyarságáról.

Műsorrács:
- hétfőn és csütörtökön 19.30 perctől a Temesvári RTV csatornán fél óra műsoridő
- szerdán 11.30-tól (ismétlésben csütörtök 0.00 órától) a TVR3-as csatornán egy óra, a Toţi împreuna műsor keretében

A UPC Digital előfizetők országszerte a 85-ös csatornán nézhetik a Temesvári RTV-t.

Felelős szerkesztő: Keresztes Péter.

A műsor visszanézhető online a tvrplus.ro oldalon.
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/korkepavegekrol

Lugosi Hírmondó

Lugosi HirmondoA Lugosi Hírmondó 16 éve jelenik meg, a lugosi magyarok tájékoztatója: politikai, oktatási, közéleti, művelődési, helytörténeti, irodalmi, társadalmi, gazdasági szórványlap.
Megjelenését támogatja az RMDSz és a Communitas Alapítvány, de csakis a nyomdaköltség finanszírozásával.
Szerzőink lugosiak vagy Lugosról elszármazottak - kevés kivétellel - de mindenkinek van valamilyen kapcsolata városunkkal.
Olvasóink: a lugosi és környékbeli vagy tágabb értelemben az erdélyi magyar közösség, valamint Európa és Amerika országaiba kirajzott elszármazottak, akiket sikerült emailban vagy postán elérni, valamint mindazok, akik érdeklődnek városunk és lapunk iránt Budapesttől Temesvárig és Aradig, vagy Torontótól Csíkszeredáig.

Drótpostacím: lugosi_hirmondo@yahoo.com

A legfrissebb lapszámok megtekinthetők itt. Felhasználni bármely cikket vagy részletét kizárólag a kiadó és szerkesztőség engedélyével lehet megtenni.