Töltődik…

Online kulturális szemle – és nem csak

Share

Margo_web_slider

Margó Irodalmi Fesztivál – nem csak könyvbemutatókkal várnak

Szerdán indult a Margó Irodalmi Fesztivál a Bookline szervezésében az idén az online térben. Aki szeretne értesülni a legfrissebb könyvújdonságokról, és nem retten meg a kortárs irodalom tágas, színes tereitől, annak érdemes követnie az izgalmas könyvbemutatókat. A fesztivál ugyanakkor változatos műfajú kulturális eseményekkel tarkítja az irodalomhoz kapcsolódó kínálatot: készültek virtuális tárlatvezetésekkel, slam esttel, zenés gyerekprogrammal, sőt színházi előadással is. Az online térnek hála ebben az évben bárhonnan követhetjük a fesztivált, úgyhogy aki eddig csak vágyakozva nézte a programot, most bekapcsolódhat a vasárnap estig tartó fesztivál eseményeibe.

Néhány programot a Temesváros eseménynaptárába is kiemeltünk, de aki ennél is többre kíváncsi, az itt találja a teljes programkínálatot: http://www.margofeszt.hu/hu

Az online közvetítések pedig a Margó Irodalmi Fesztivál Facebook-oldalán láthatóak és élvezhetőek.

 

Szabadtéri koncert a Shake Kvartettel

Huzd ra 2020 junius

Miután március végén a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is az online térbe „költözött” és ott idézte fel a korábbi évadok méltán népszerű előadásait, a kijárási korlátozások feloldása után végre élőben is láthatjuk a színház művészeit. Elsőként a Shake Kvartett szabadtéri koncertjére invitálják a nézőket. A Húzd rá! című előadást június 10-én 18 órától láthatják a színházkedvelők a nemrég a Színház gondozásába került józsefvárosi volt Arta-mozi nyárikertjében (I. Văcărescu utca, 18. szám – bejárat az Intrarea Lungă utca felől). A helyszínen a Színház munkatársai útbaigazítják a nézőket.

Előadók: Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila és Molnos András Csaba
A zenekar tagjai: Borsos Pál (zenei vezető), Dragalina Cristian Csaba, Számtartó Zsolt, Mişcu Traian Mihai, Todor Adalbert

A Molnos András Csaba által rendezett előadás a magyar kultúra és zenetörténet egyik közkedvelt és a mai napig élő műfajával, a népies műdallal, azaz a nótával foglalkozik. A Borbély B. Emília, Éder Enikő és Kiss Attila közreműködésével megvalósuló produkció egy teljesértékű színházi előadás, mely során felcsendülnek majd olyan ismert dalok, mint a Rózsalevél, a Hamis a rózsám, a Jaj de szép kék szeme van magának, a Nincsen abban semmi szégyen vagy a Nem élhetek muzsikaszó nélkül.

Jegyek válthatók a Színház jegypénztárában a megszokott nyitva tartás szerint 16 és 8 lej értékben, illetve június 10-én 16.00 órától a helyszínen, vagy online a www.biletmaster.ro oldalon.

A szabadtéri koncert Facebook-eseményében az alábbi információkra hívják fel a figyelmünket:

„Rossz időjárás esetén a koncert elmaradhat, de a megvásárolt jegyek érvényesek maradnak a következő előadásra.

Az előadás megkezdése előtt nézőink kötelesek betartani a vészhelyzeti állapotban a szabadtéri előadások látogatására érvényes szabályokat: még a belépés előtt kötelező lázmérés engedélyezése, kézfertőtlenítés és a maszkviselés, melyhez a Színház biztosít maszkokat.

További információkért és helyfoglalásért keressék: ticket@tm-t.ro; 0752 111 803.”

Gecse-Madaras Júlia
Temesváros