Töltődik…

Online kulturális szemle: Virtuális királyi hét Nagyváradon és online Múzeumok Éjszakája

Share

SzLN - Határtalan fesztiválVirtuális királyi hét Nagyváradon

Ahogy a beharangozó szövegükből is kiderül: virtuális királyi hétre invitálnak mindenkit a nagyváradi Szent László Napok szervezői június 22. és 28. között. Ennek keretében hétfőtől vasárnapig minden nap a koraesti órákban az elmúlt hét év legjobb pillanatait idézik fel, a déli órákban pedig Nagyváradról szóló rövidfilmeket mutatnak be. (Lesznek virtuális városnézések, megmutatják híres váradiak szülőházát, betekintést nyújtanak a váradi sportéletbe, körbevezetnek az idén 30. születésnapját ünneplő Partiumi Keresztény Egyetemben, és Szent Lászlónak, a városalapító lovagkirály örökségének is külön filmet szentelnek.)

Az összeállítások határtalanul visszanézhetőek a Szent László Napok Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/SzentLaszloNapok2020

 

Online MuzEj 2020

Online Múzeumok Éjszakája

Idén a Múzeumok Éjszakája is az online térbe költözik. Június 27-én, szombaton a legtöbb kulturális intézmény virtuális programokkal és látnivalókkal várja az érdeklődőket. A magyarországi kínálatból egy nagy csokorra valót gyűjtött össze a Múzeumok Éjszakája nevű Facebook-oldal, ahol kedvünkre válogathatunk majd az online tárlatvezetések, a legérdekesebb kiállítási tárgyakat bemutató videók, vagy akár az izgalmas kémiai kísérletek között.

A programáradatot a szervezők egy kvízzel is megfejelték. A feladatok a www.muzej.hu oldalon lesznek elérhetőek, és minél több helyes választ adunk rájuk, annál nagyobb eséllyel nyerhetünk értékes ajándékokat.

https://www.facebook.com/muzeumokejszakaja/

 

Gecse-Madaras Júlia
Temesváros