Töltődik…

Online kulturális szemle: Virtuális VIBE Fesztivál és online Corvina Könyvtár

Share

Vibe online

Online VIBE Fesztivál

Ugyan egy évvel elhalasztották az idénre tervezett IV. VIBE fesztivált, de cserébe július 3-án és 4-én online jelentkeznek élő programokkal a fesztivál szervezői: előadások és koncertek, slam poetry és online party várható minden mennyiségben!

Az eseménynél ez olvasható:
„Pénteken és szombaton déli 12 órától a VIBE stúdiójából kapcsolunk a Koli előadásokra, majd divatpercek után a zenéé és a szórakozásé az este egészen 22 óráig. Tartsatok velünk és kapcsoljatok az egész napos VIBE TV adásaira!”

https://www.facebook.com/events/609183023364629/

 

Corvina konyvtar

Bibliotheca Corvina Virtualis

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) online is elérhetővé tette a 2018/2019-es A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállítását. A virtuális tárlaton 3D-ben nézhetjük meg Mátyás király corvináit, bejárhatjuk a kiállítási tereket, valamint megtekinthetjük az ott levetített kisfilmeket és a kurátor, Zsupán Edina összefoglalóját is.

A tárlaton együtt látható csaknem valamennyi Magyarországon őrzött corvina (az OSZK-ban található példányokon kívül más budapesti könyvtárakból és Győrből is érkeztek), valamint külföldről: Lipcséből, New Yorkból, Párizsból, Torinóból, Bécsből és a Vatikáni könyvtárból is kaptak kölcsön fontos példányokat a kiállítás idejére.

A nagyszabású tárlat egyik különlegessége volt, hogy a hazánkban őrzött 53 corvina csaknem hiánytalanul találkozott, s a külföldről érkezett kötetek közül több a középkor óta először tért vissza Magyarországra.

A virtuális kiállítás szerkesztője Zsupán Edina, a 3D-változat Takács István internetes túrakészítő munkája.

https://exhibitioncorvina2018.oszk.hu/

 

Gecse-Madaras Júlia
Temesváros