Töltődik…

Temesvár ’89 diákszemmel – virtuális bemutatók

Share

A 2019-2020-as tanévben a Bartók Béla Elméleti Líceum 12 középiskolás diákja vett részt az Integratio Alapítvány által szervezett Temesvár ’89 diákszemmel című tehetséggondozó programban.

A diákokkal négy mentor foglalkozott: Balla Lóránt (irodalom), Bartha Csaba (média), Nüszl Erzsébet (képzőművészet), Valdman Kinga (társadalomtudományok). A diákok közül volt, aki egyénileg, voltak, akik csoportokban dolgoztak, és olyan résztvevők is voltak, akik több területen is kipróbálták magukat.

A projekt zárórendezvényét május 19-én az online térben tartottuk. A mentorok bemutatták a munkafolyamatokat, a diákok pedig a kedvenc részleteiket olvasták fel vagy mutatták meg, valamint meséltek a projekt során szerzett tapasztalatokról, élményekről.

 

A következő egy hónapban az elkészült munkákat szeretnénk bemutatni a nagyközönségnek is.

Az Emlékszilánkok a diktatúra éveiből című rádiós dokumentumműsor 4 része, az irodalmi műhelyben készült versek és prózák, a képzőművészeti műhelyben készült képregények, valamint a társadalomtudományi műhely munkái is felkerülnek honlapunkra, és megjelennek a közösségi felületeken.

Fogadják szeretettel! 🙂

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.